‘20.000 Days on Earth’ met Nick Cave vanaf 30 oktober in de bioscopen

cover[1]

Filmfreak Distributie/Remain in Light brengt 20.000 Days on Earth op 30 oktober uit in de bioscopen. Op Sundance werd het originele en urgente docudrama van Iain Forsyth & Jane Pollard over cultureel icoon Nick Cave onder meer bekroond met de prijs voor beste regie. 

De frontman van Nick Cave & The Bad Seeds is al tientallen jaren een van de meest fascinerende en ongrijpbare figuren in de muziek- en filmwereld. 20.000 Days on Earth vergroot die mystiek nog eens. Deze urgente film – een mix van feiten, fictie en fantasie – is een speelse, originele deconstructie van een typische muziekdocumentaire. Op de twintigduizendste dag van zijn leven – tijdens de opnames van Push the Sky Away, het beste album van 2013 volgens de Nederlandse popcritici – duikt Cave in zijn archief, heeft hij een sessie bij zijn psychotherapeut en ontmoet hij oude vrienden zoals de acteur Ray Winstone, popster Kylie Minogue en bandleden Blixa Bargeld en Warren Ellis. De film geeft zo een bijzonder inkijkje in het creatieve proces van een uniek cultureel fenomeen.

20.000 DAYS ON EARTH

Regie: Iain Forsyth & Jane Pollard, scenario: Nick Cave, Iain Forsyth & Jane Pollard, met: Nick Cave, Warren Ellis, Blixa Bargeld, Susie Bick, Arthur Cave, Kylie Minogue, Ray Winstone.

Translate »
Email
Print