50.000 bezoekers voor THE RED TURTLE

the-red-turtle-1

THE RED TURTLE overschreed afgelopen weekend de grens van 50.000 bezoekers. Dit is al een record aantal bezoekers voor een Ghibli-film (het vorige record voor een Ghibli-film stond op 20.000 bezoekers), maar dat het na iets meer dan vier weken gebeurde, en tijdens de zomervakantie, is ongekend. De film draait dan ook nog op volle kracht, en staat ondanks het relatief kleine aantal theaters in zijn vijfde weekend van release nog stevig in de landelijke top 30.

In de film volgen we de grote etappes van het leven aan de hand van het verhaal van een man die aanspoelt op een onbewoond eiland. Hij probeert met de moed der wanhoop te ontsnappen, tot hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomt die zijn leven voorgoed zal veranderen.

De Nederlander Michael Dudok de Wit won in 2001 een Oscar voor Beste Korte Animatiefilm met Father and Daughter. THE RED TURTLE is zijn langverwachte eerste lange animatiefilm, die tijdens het Filmfestival Cannes bekroond werd met de Special Prize Un Certain Regard.

RedTurtleThe_Poster

Regie:
Michael Dudok de Wit

Land:
Nederland

Lengte:
80 minuten

Release:
7 juli 2016


Trailer:


red2 red3


2Doc: Het verlangen van Michael Dudok de Wit

Dinsdag 5 juli, 22.55 uur, NPO2

Een portret van de succesvolle Nederlandse animator en regisseur Michael Dudok de Wit (Father and Daughter). Regie Maarten Schmidt en Thomas Doebele.


Interview – Filmkrant

Op een dag kreeg Michael Dudok de Wit een brief van de wereldberoemde Japanse animatiestudio Ghibli. Ze hadden zijn korte film Vader en dochter gezien en vroegen zich af of hij misschien een lange film wilde maken. Het resultaat The Red Turtle ging in première op het afgelopen Filmfestival Cannes.

Lees het interview…

Translate »
Email
Print