Perfect Horse – Hans Fels

Met toewijding, vakmanschap en eeuwenoude kennis creëerden generaties van paardenfokkers een uniek paard naar perfectie – de Lipizzaner. Dag in dag uit oefenen deze uitverkoren Lipizzaners de meest prachtige sprongen en kunsten binnen de deuren van één van de oudste opleidingsinstituten voor klassieke rijkunst; de Spaanse Rijschool in Wenen.

Het trainen, de voorstelling, de rijders, maar ook de poepschepper, alles ademt de traditie van vijf eeuwen paardentoewijding en passie.

De jonge hengsten worden in de groene heuvels van Oostenrijk gefokt en voorbereid op hun carrière. Perfect Horse volgt Max Dobretsberger: een man met een gepassioneerd paardenhart die werkelijk alles weet van het authentieke fokken van de beste Lipizzaners. Hij creëert het ‘perfecte paard’.
Maar de eeuwenoude kennis wordt beproefd door nieuwe inzichten in de genetica.

Tegenwoordig worden paarden gekloond, wordt het DNA profiel geanalyseerd en uiteindelijk gemodificeerd. De mogelijkheden tot het creëren van perfectie lijken oneindig. De belofte is dat de genetica in staat zal zijn het paard – dat eeuwenlang met vallen en opstaan zo gevormd werd dat hij steeds beter op bevel danst en capriolen en lavades in de Spaanse Rijschool maakt – kan evenaren.

PerfectHorse

Regie:
Hans Fels

Genre:
Documentaire

Land:
Nederland

Lengte:
90 minuten

Release:
1 oktober 2015

Translate »
Email
Print