Waldstille van Martijn Maria Smits vanaf 30 maart in de filmtheaters

3c3489a8-0258-4320-b3f1-9e7feb27e426

Waldstille, de nieuwe speelfilm van regisseur Martijn Maria Smits (C’est déjà L’été, Voor Emilia), krijgt een Nederlandse bioscooprelease. De film over een vader die alles op alles zet om het voogdijschap over zijn dochter terug te winnen, ging eerder in première op het San Sebastian Film Festival en het Nederlands Film Festival. Hoofdrollen zijn voor Thomas Ryckewaert, Jelka van Houten en Maartje van de Wetering. Waldstille wordt op donderdag 30 maart door Contactfilm uitgebracht in de filmtheaters.

Over Waldstille
Ben (Thomas Ryckewaert) en zijn vriendin Tinka (Maartje van de Wetering) wonen met hun tweejarige dochtertje Cindy in het Brabantse dorpje Waldstille. Wanneer ze na een uit de hand gelopen carnavalsavond dronken in de auto stappen, komt Tinka om het leven bij een verkeersongeluk. Ben, die achter het stuur zat, belandt in de gevangenis en Tinka’s ouders krijgen de voogdij over Cindy. Langzaam gaat iedereen verder met hun leven. Als Ben na een paar jaar vrijkomt, verwijten zijn verbitterde schoonouders hem nog altijd de dood van hun dochter en haalt hij de woede en het verdriet van het complete dorp op de hals. Tinka’s zus Debbie (Jelka van Houten) probeert te bemiddelen, maar Ben zet alles op alles om het verloren gegane contact met Cindy te herstellen.

Waldstille beleefde in september 2016 zijn wereldpremière op het San Sebastian Film Festival in Spanje en ging vervolgens in Nederland in première op het Nederlands Film Festival. De film werd gemaakt in het kader van De Oversteek en is een coproductie van Circe Films en VPRO. Waldstille wordt gedistribueerd door Contact Film en is vanaf donderdag 30 maart te zien in de filmtheaters.

De landelijke persvoorstelling is op woensdag 15 maart om 10.30 uur bij filmtheater Rialto, Amsterdam.

Waldstille filmposter

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Translate »
Email
Print